Yabancı Dil Olarak Türkçe Kursu (A1-A2)

Yabancı Öğrenciler İçin Açılacak Çevrim İçi Türkçe Kurslarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

· Kurs ücretleri Türk Lirası olarak alınır. TÖMER’den kaynaklanan nedenlerle açılamayan sınıflara yapılan kayıt ücretleri iade edilir. Diğer nedenler gerekçe gösterilerek ödenen kurs ücretinin iadesi istenemez.

· Kayıt olan kişi kurs hakkını başkasına devredemez.

· Sınıfların devam etmesi ya da kapatılması, ders saatleri, sınıf ve öğretmenleri değiştirme yetkisi merkez müdürlüğüne aittir.

· Dersler üniversitemiz uzaktan eğitim sistemi üzerinden çevrim içi olarak yapılacaktır. Bu nedenle bilgisayar, cep telefonu vb., internet, kamera, mikrofon, hoparlör, kulaklık gibi gerekli teknik şartların öğrenciler tarafından sağlanması gerekmektedir.

· Dersler sırasında internet, kamera ve hoparlör veya kulaklığın kullanılır durumda olması gerekmektedir.

· Çevrim içi bir ders saati 30 dakikadır.

· Dersleri kaydetmek ve dağıtmak yasaktır.

· Derslere her bir kur için %80 devam mecburiyeti vardır. Geçerli mazereti olmaksızın devamsızlık oranını aşan öğrenci kur bitirme sınavına alınmaz ve o kurdan başarısız olmuş sayılır. Kursa devam edilmeyen saatler için kurs ücreti iadesi yapılmaz.

· Dört beceriden (okuma-dilbilgisi, yazma, dinleme, konuşma) başarılı olan öğrenci bir üst kura geçer. Bir üst kura geçebilmek için dört beceri alanının her birinin en az 15, not ortalamasının ise en az 60 olması gerekir.

· Kur sonunda başarısız olan kursiyer bir üst kura geçmek için aynı kuru, kurs ücretini ödeyerek tekrar etmek zorundadır.

· Kur ücretleri, 1,2 veya 3 kur alacak olanlardan peşin olarak alınır. 4 veya 5 kur alacak olanlar için iki taksitte alınır.

· ADYÜ TÖMER kurslarına kayıt yaptırmış olan öğrenci, yukarıdaki hususları kabul etmiş sayılır.

Başvuru için tıklayınız( Gmail uzantılı mail adresi kullanmanız gerekmektedir.)

For English

Click to apply(You must use an e-mail adress with a gmail account)

انقر للغة العربي

انقر للتقديم (يجب عليك استخدام عنوان بريد إلكتروني مع حساب gmail.)