Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı

Adıyaman Üniversitesi TÖMER, bu program aracılığıyla Türkçenin yabancı dil olarak öğretimine yönelik kuramsal ve uygulamalı bilgileri kursiyerlere sağlayarak bu alanda yeterlilik kazanmalarını amaçlamaktadır.

Yabancı dil olarak Türkçe öğreten öğretmenler, mesleki yeterliliklerine katkı sağlamak amacıyla, Türkiye'deki üniversitelerden mezun doğal dil kullanıcıları (anadil olarak Türkçe konuşanlar), Türkiye'deki üniversitelerde 3. ya da 4. sınıfta okuyan Türk öğrenciler ve 4 yıllık Türkoloji lisansı mezunu yabancı uyruklu bireyler bu programa başvurabilir.

Kontenjan: En az 10, en fazla 30

İçerik:

Teorik dersler 08.07.2024 Pazartesi günü başlayacak, 19.07.2024 Cuma günü bitecek şekilde planlanmaktadır. İki haftalık programda hafta içi her gün olmak üzere 18:00 – 21:30 saatleri arasında dörder ders saati olmak üzere toplam 40 saat online teorik ders yapılır

Gözlem ve Uygulamalı ders anlatımı ise 20-22.07.2024 tarihlerinde toplamda 10 ders saati olmak üzere eğitim alacaklardır. Programın son gününde her bir kursiyer, ders anlatmak üzere programın ikinci haftasında kendisine verilecek bir dil bilgisi yapısını PowerPoint olarak hazırlayıp ders anlatım sunumunu gerçekleştirecektir.  Gruplar, beşer öğrenciden oluşacak ve bir öğretim görevlisinin gözetiminde yapılacaktır.

Çevrim içi canlı (online) yürütülmekte olan program, 23.07.2024 Salı günü saat 13:30’da elektronik ortamda 40 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir test uygulanacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 07.07.2024 Pazar günü saat 16:00’a kadar

Başvurular, https://tomer.adiyaman.edu.tr/ adresinde bulunan "Çevrim İçi Kayıt" bölümünden yapılacaktır. https://tomerbasvuru.adiyaman.edu.tr/

Banka Bilgileri:

Ücret: 1500 TL

Adıyaman Üniversitesi

Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

IBAN: TR 50000 1200 918 10000 5000107

Açıklama kısmına kursiyerin adı soyadı ve kimlik numarası mutlaka eklenmelidir

Kayıt İçin İstenen Belgeler

Vesikalık Fotoğraf (JPG/PNG)

Kimlik Fotokopisi (PDF/JPG/PNG)

Dekont (PDF/JPG/PNG)